Назад

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Словашката Република в София проведе среща с председателя на БТПП

Бяха обсъдени съвместни инициативи и събития през 2018 г.




Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Словашката Република в София Н. Пр. Мануел Корчек проведе среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

В разговора взе участие и Виктор Петрашовскивтори секретар в Посолството на Словакия.

Цветан Симеонов отбеляза изключително добрите отношения със Словашката търговска палата, както на двустранно, така и на многостранно ниво в рамките на Европалати и Световната федерация на търговските палати.

Той представи дейността на БТПП и информира за постиженията в областта на издаването на електронни сертификати за произход, поддържането на двуезичен електронен търговски регистър, организирането на специализирани изложения, работата на изцяло дигитализирания Арбитражен съд.

Посланик Корчек подчерта, че една от целите на неговата мисия е да съдейства и подкрепя контактите между бизнеса от двете страни, да способства размяната на полезна информация. Той изрази мнение, че икономиките на България и Словакия отбелязват растеж, който е предпоставка за по-активно сътрудничество и използване на този висок потенциал. Бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи и събития през 2018 г. със следните сектори от взаимен интерес: автомобилна промишленост, тежка индустрия, енергетика, дигитални услуги, електронно правителство, електронно здравеопазване и др.

При проява на предварителен интерес към бизнес форуми и срещи с участие на словашки компании, можете да се свържете с: Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, e-mail: interdpt@bcci.bg.


28.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад