Назад

Посещение на бизнес делегация до гр. Ербил

Бизнес делегация от Иракски Кюрдистан посети БТПП




Проведе се среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов и делегация от Иракски Кюрдистан, водена от председателя на Ербилската ТПП, Дара Ал-Хаят. Г-н Ал-Хаят също е и председател на Федерацията на Кюрдистанската ТПП и зам.- председател на Иракската ТПП.

Дискутирано бе търговско – икономическото състояние между България и Ирак. Дара Ал-Хаят заяви, че Иракски Кюрдистан се развива много добре в последните години, като има голям напредък в строителството на инфраструктора. В Ирак са добре познати българските стоки от хранително – вкусовата промишленост и се наблюдава силен интерес за внос на подобни стоки.

Симеонов предостави печатни материали, изготвени от БТПП с актуална икономическа информация за България и информира за доброто сътрудничество със СТИВ – Ербил, с помощта на който се разпространяват информация и запитвания до българските компании.

Иракските представители са отворени за директен контакт и сътрудничество с български компании в следните области:

 

  • Ибрахим Софи, компания Sofy group за внос на хранителни продукти емейл: ibrahim@sofy-group.com;

 

  • Садрадин Камал, компания Rehab за петролна индустрия, строителство и внос на лекарства

kirkukoil@hotmail.com;

 

  • Дара Ал-Хаят, недвижими имоти

djkhayat@yahoo.com , dara.alkhayat@yahoo.com.

Предстои да се организира посещение на бизнес делегациа до гр. Ербил, Иракски Кюрдистан до края на тази година, като БТПП допълнително ще информира за точния период на провеждане. Ако проявявате интерес, можете да се свържете с дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” на имейл – irelations@bcci.bg.

В състава на делегацията участваха Азад Шерлани, директор международно сътрудничество в Кюрдистанската ТПП, Садрадин Камал, член на борда на компания Rehab, Ибрахим Софи, председател на компания Sofy group и Меджит Таха, директор на Асоциацията за приятелство Кюрдистан - България .

От българска страна присъстваха Янчо Янев, председател на Хасковската ТПП и Димитър Угринов, бивш българският търговски представител в СТИВ – Ербил.

 


13.09.2018 г.
Назад