Начало
Мероприятия:





Тема: Среща с бизнес делегация от Палатата на търговията, промишлеността и мините на Занджан, Иран, 04.05.2016

Дата: 04-05-2016

Организатор: БТПП, МСМО

Анотация:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви покани на среща с бизнес делегация от Палатата на търговията, промишлеността и мините на Занджан, Иран. Събитието ще се проведе в сградата на БТПП, ул „Искър” 9, гр. София, ет.1, зала А, на 4 май 2016г. от 10.00ч.

 

Водещ в иранската икономика е петролният сектор, но също са развити и сектори като производство на стомана, производството на леки и тежкотоварни автомобили, текстилната и хранително-вкусовата промишленост. Българският износ към Иран включва: минерални и химични фосфорни торове, цигари, медикаменти, пътнически автомобили и други превозни средства, трактори и машини за преработка на тютюн. Вносът ни се характеризира с полимери  на  стирена, полимери на етилена, прясно и сушено грозде, полимери на пропилена или на други олефини, пресни пъпеши и папаи, рафинирана мед и медни сплави в необработен вид.

 

В момента иранската икономика се отваря за европейските пазари. Страната е смятана за регионална сила и има важно геополитическо значение със своето стратегическо разположение между Близкия Изток, Централна Азия и Южна Азия и със значителните си запаси от нефт и природен газ. Водещи икономики като Германия, Италия и Франция  вече предприеха мерки за задълбочаване на двустранните отношения. В  тази връзка БТПП предоставя безплатната възможност за среща с бизнеса от Иран и създаването на контакти с фирми от Занджан.

 

Освен официалната част се предвиждат двустранни срещи, като иранската делегация ще бъде представена от фирми в секторите: минна индустрия, строителство, автомобилна индустрия, транспорт, текстил, хранителна индустрия, внос на състезателни коне, двустранни инвестиции и други.

 

При интерес за участие във форума, моля в срок до 3 май /вторник/ да изпратите попълнена регистрационна форма на и-мейл v.velichkov@bcci.bg или факс 987 32 09. Участието в срещата е безплатно. Работен език – английски език.

 

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП, тел. 02/8117 497, 8117 494.

 

Приложение: списък с участници от иранска страна.

Информация
Програма
Регистрация