Начало
Мероприятия:





Тема: Семинар на тема: ЗАКРИЛА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ. ДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА РАЗВИТИЕ НА БИЗНЕСА

Дата: 05-10-2016

Организатор: Enterprise Europe Network към БТПП

Анотация:
Интелектуалната собственост е движеща сила за иновациите и икономическия растеж. Колкото повече нараства нейното значение за бизнеса и неговата конкурентоспособност, толкова по-голямо става вниманието върху законодателството в тази сфера и правата на фирмите.

Поради засиления интерес към темата и необходимостта малките и средни предприятия да защитят резултатите от своята развойна дейност Enterprise Europe Network към Българската търговско-промишлена организира семинар на тема: „ЗАКРИЛА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ. ДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА РАЗВИТИЕ НА БИЗНЕСА ”, който ще се проведе на 05.10.2016 г.

Целта на семинара е да запознае присъстващите с техните права при реализирането на интелектуална собственост, законодателната рамка, мерки и процедурите за защита. Специално внимание ще бъде обърнато на добрите практики, които стимулират развитието на фирмите, внедряването на иновации и защитата от копиране.

След семинарната част участниците ще имат възможност да зададат своите конкретни въпроси по време на отворена дискусия по темата. За лектор по темата е поканена доц. д-р Веселина Манева – Преподавател в секция “Гражданскоправни науки” в Нов български университет, както и в Института за правни науки към БАН. Доц. д-р Манева има широк опит в сферата на правото на интелектуална собственост, авторското и патентното право.

Семинарът ще се проведе в Студентски град, ул. „Проф. Г. Брадистилов“ № 6, от 10.00 ч.

Участието е безплатно, но местата са ограничени! Краен срок за регистрация: 03.10.2016г.


За повече информация и регистрация, моля свържете се с:
Европейски иновационен и информационен център към БТПП:
Е-mail: een@bcci.bg ;
тел: 02 / 8117 505/515/525
Информация
Програма
Регистрация