Начало
Мероприятия:





Тема: Бизнес делегация до гр. Бейрут в периода 4-7 април 2017 г.

Дата: 04-04-2017

Организатор: БТПП съвместно с Българо-ливанския бизнес съвет при БТПП

Анотация:
 УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви информира, че организира съвместно с Българо-ливанския бизнес съвет при БТПП бизнес делегация до гр. Бейрут, Ливан в периода 4 – 7 април 2017 г.

 

По данни на министерството на икономиката търговският стокообмен между България и Ливан за периода 2007 – първото полугодие на 2016 г. е на сравнително добро ниво. През 2013 г. двустранният търговски обмен достига върхова стойност от 260.9 млн. щ.д. 

 

Български износ за Ливан включва нефтени масла и масла от битуминозни минерали; царевица; пшеница и смес от пшеница и ръж; сирена и извара; етикети от всякакъв вид; пръти и профили от други легирани стомани и др.

 

Вносът от Ливан включва отпадъци и отломки от мед; сурови или необработени тютюни; миялни машини за съдове и др. подобни машини; машини за почистване, сортиране или пресяване на зърна или сухи бобови растения; други плочи, листа, фолио, ленти и пластини и др.

 

Секторите от взаимен интерес, които ще определят и състава на бизнес делегацията, включват: туризъм, банково и застрахователно дело, хранително-вкусова промишленост, преработвателна и лека промишленост. От ливанска страна се проявява интерес и към инвестиране в сферата на услугите (хотелиерство, ресторантьорство), недвижимите имоти (офис центрове, кина и др.).

 

Проектопрограмата на посещението предвижда провеждането на двустранен ливано – български бизнес форум и индивидуални двустранни бизнес срещи, организиран съвместно с Търговско-промишлената и земеделска палата на Бейрут и Планината Ливан. Форумът ще се осъществи и със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси в гр. Бейрут и Посолството на България в Ливан. Участниците в бизнес делегацията ще имат възможността да посетят и изложението за хрантелно-вкусовата промишленост, кетъринг услуги, оборудване - HORECA - http://www.horecashow.com/en.

 

По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, ще възлязат на 1570 щ.д. в които са включени: пътуване със самолет, настаняване и 3 нощувки в 4 звезден хотел, 1 вечеря за участниците в бизнес делегацията, осигурен вътрешен транспорт, туристическа обиколка, медицинска застраховка, изготвяне на информационна брошура и организационна такса. При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.

 

Фирмите, които имат интерес да участва в състава на бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма, копие от международен паспорт, снимка на пътуващия в електронен вариант, лого на фирмата в електронен вариант на електронна поща: irelations@bcci.bg както и да заплатят таксата за участие в срок до 22 март /сряда/ 2017г.

 

с банков превод

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

BIC код: UNCRBGSF

или

в брой

на касата на БТПП,

ул. Искър 9, София.

 

IBAN: BG20 UNCR 7630 1100 3081 28 – сметка в щ.д

IBAN: BG25 UNCR 7630 1000 3081 19 – сметка в лева

 

Таксата за участие в бизнес делегацията се заплаща в срок до 17 март /петък/ 2017г. При последващ отказ за участие в делегацията, в срок до 22 март /сряда/ 2017г., БТПП възстановява 100% от извършеното плащане. След изтичане на горепосоченият срок, при отказ от пътуване,  сумата не се възстановява.

 

За повече информация относно бизнес делегацията, организирана от БТПП, моля да се обръщате към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на телефони: 8117 421 и 8117 494.

 

            Приложения:

 

·        Регистрационна карта

·         Предварителна програма на посещението

·         Информационна брошура на изложението

 

 

 

С уважение,

 

 

 

ЦВЕТАН СИМЕОНОВ

Председател

Информация
Програма
Регистрация