Начало
Мероприятия:





Тема: Бизнес делегация до Иран

Дата: 10-07-2017

Организатор: МСМО

Анотация:

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) има удоволствието да Ви информира, че получи покана от страна на Посолството на Ислямска република Иран в София за организиране на бизнес делегация до Иран, която да участва в двустранен бизнес форум с В2В срещи през есента на 2017 г.

В Иран, един от най-големите икономически партньори на България, заемал първо място в българския износ за страните от Близкия и Среден Изток през 80-те години, е възприет модел на смесена икономика с добре развити държавен и частен, както и значителен кооперативен сектор. Основа на иранската икономика е петролният сектор, осигуряващ основно валутните постъпления на страната, като Ислямската република притежава около 10% от световните нефтени запаси, с което се нарежда на четвърто място по петролни резерви в световен мащаб.

Водещите стоки в българския износ към Иран за 2016г. са: тютюневи изделия, семена от репицаи  слънчоглед, пътнически автомобили и трактори, медикаменти. Сред водещите стоки във внос от Иран са: полимери на етилена, плодове, пръти и профили от легирани стомани. В момента доста продукти от Иран се внасят чрез посредници – турски и ливански търговци. Преките връзки между българските и ирански фирми ще допринесат за установяване на по-конкурентни цени на предлаганите стоки.

Фирмите, които проявяват интерес към участие, могат да се свържат - в срок до 10 юли 2017 г. - с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на телефон 02/ 8117 497 (~421, ~494) или e-мейл v.velichkov@bcci.bg.

 

С уважение,

 

ЦВЕТАН СИМЕОНОВ

Председател на УС на БТПП

 

Информация
Програма
Регистрация