В памет на Шиндзо Абе

Новината за внезапната кончина на бившия премиер на Япония, Шиндзо Абе ни остави в истински шок и дълбока тъга. Категорично осъждаме подобно зверско посегателство върху демокрацията и човешкия живот.
Поднасяме най-искрените си съболезнования на семейството и близките на г-н Абе.

Бихме искали да благодарим на българското правителство и на българския народ за съболезнованията и милите думи на съпричастност.
Днес не само Япония, но и светът загубиха по насилствен начин значим политик, чието име ще остане в историята.

<

Новината за покушението срещу живота на бившия премиер на Япония, Шиндзо Абе бе посрещната с възмущение от членовете на Българо-Японския икономически съвет при Българска Търговско-промишлена палата БЯИС/БТПП.

Той остави трайна следа  в българско-японските отношения.  Официалната му визита в Република България през януари 2018 г. беше първата визита на японски премиер у нас и важно събитие в отношенията между нашите две страни . Осъществена по време на поемането от България за първи път на ротационното председателство на Съвета на ЕС, това посещение  открои новия характер на отношенията между България и Япония в рамките на стратегическото партньорство Европейски Съюз - Япония.

Поднасяме най-искрените си съболезнования на семейството и близките на г-н Абе.
Поклон пред светлата му памет!

Георги Стоев, зам.председател на Консултативен съвет ЕС-Япония и на БЯИС/БТПП


Back   HOME

09 July 2022