Новини от Габровска търговско-промишлена палата

В Любляна, Словения се проведе втората работна среща на партньорите по проект CarEasyVET - Разработване на единна европейска система за оценка и трансфер на компетентности в автомобилния сектор. Габровската търговско-промишлена палата е партньор по проекта.

Срещата се състоя в Университета в Любляна - партньор по проекта от словенска стана. Представени бяха първите варианти на анализите на "домейна" и професионалното обучение, свързано с автомобилния сектор в отделните страни. Коментирани бяха разликите в отделните страни и начинът на приравняване на съществуващите начини на професионално обучение и техните резултати към европейските квалификационни рамки.

Анализът за България показа, че структурата на професионалното образование, въведените степени, структурата на държавните образователни изисквания са близки до европейските квалификационни рамки, което ще улесни въвеждането на съответствията. Първоначалният анализ за България и презентацията могат да се намерят в меню "документи" на сайт http://www.chamber-gabrovo.com. Вече е активен и международния сайт на проекта www.careasyvet.net.

* * *

Националният център за професионално обучение в системата на БТПП - клон Габрово (НЦПО) - обучителната организация на Габровската търговско-промишлена палата, е партньор на Трема груп ЕООД в проект за обучение на 111 служители на дружеството в рамките на ОП «Развитие на човешките ресурси».

Проектът е насочен към последователното осъществяване на кадровата политика на "ТРЕМА ГРУП" ЕООД - собствена подготовка на квалифицирани кадри, работещи в предприятието.

Целевата група е съставена от работници и служители в предприятието, които се нуждаят от допълнителна квалификация и повишаване на компетентността им по отношение на заеманите позиции.

Продължителността на проекта е 9 месеца.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 

Back   HOME

24 юли 2008 г.