Немска бизнес делегация от федерална провинция Саарланд посети Стара Загора

Немска бизнес делегация от федерална провинция Саарланд посети Стара Загора. Представители на 50 немски и български фирми участваха в кооперационна борса. Форумът бе организиран от Министерството на икономиката и науката на федерална провинция Саарланд, Центъра за производителност и технологии Саарланд, Сикос-ЮС ООД - София, със съдействието на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

В срещата участваха Йоахим Кифабер, зам.-ръководител на отдел Външноикономически отношения в Министерството на икономиката и Удо Ректенвалд - окръжен управител на Санкт Вендел.

Старозагорска област е сред най-активните и с голям потенциал. Провинция Саарланд също е сред водещите в Германия и се радвам, че представители на най-добрите и динамично развиващите се региони се събрахме за бъдещо партньорство, заяви Йоахим Кифабер. Като пример за сериозни инвестиции в региона той посочи веригата Практикер, която тръгва от Саарланд.

Предприемачите обсъдиха възможности за сътрудничество в различни браншове - металообработка, хранително-вкусова промишленост, консултантски услуги, хидравлика и др.

 

 

Back   HOME

21 май 2008 г.