Проект Европейски екомостове, изпълнител ТПП-Стара Загора

В Областна администрация - Стара Загора, по време на информационен ден, беше представен проект Европейски екомостове, който се изпълнява от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Гражданско обединение Стара Загора и Обществен дарителски фонд - Стара Загора с финансовата подкрепа на Главна дирекция Околна среда на Европейската комисия и в партньорство с френската екологична организация Enviropea, Париж.

Френската екологична организация оказа ценно методическо съдействие за повишаване на капацитета на структурите на гражданското общество в Стара Загора за участие във формиране на регионалните екополитики и в решаване на екологичните проблеми, заяви председателят на Търговско-промишлена палата Олег Стоилов. Той подписа меморандум за сътрудничество с френската организация, представлявана от Жан-Пиер Дьотрюж, директор на Enviropea.

Екипът по проекта връчи предложение до областния управител Мария Нейкова. То предвижда сформираният Консултативен екосъвет в рамките на проект Партньорство за екополитика, да получи статут и да продължи дейността си като Областен екосъвет, аналогично на другите областни съвети.

Второто предложение е да се разработи Екологична стратегия на областта, която да е в съответствие със Стратегията за развитие на Област Стара Загора 2005 - 2015 г.

Третата предложена инициатива е Област Стара Загора да се включи в Европейската асоциация на екокметовете.

 

 

Back   HOME

23 октомври 2008 г.