Новини от ТПК-Пловдив

„Търговско-промишлена камара – Пловдив, в помощ на бизнеса” бе темата на проведената среща с представители на „ГЕРБ предприемачи – Пловдив”. Разговорът бе организиран по инициатива на инж. Иван Вичков – председател на формированието. Инж. Мария Динкова, ръководител направление в Камарата, информира участниците за възможностите, които предоставя Камарата в услуга на бизнеса.

Кирил Тюлев, управител на НЦПО – Пловдив, запозна участниците в срещата с промените и новите нормативни актове, свързани с безопасност при работа. На поставените въпроси предприемачите получиха компетентен отговор.


V V V

На 2 юни 2010 г. в Търговско-промишлена камара – Пловдив стартира курс по фински език за български лекари и медицински сестри, желаещи да работят във Финландия. Курсът е част от Проект за подпомагане на работодатели от Западна Финландия да намерят подходящи квалифицирани специалисти в областта на хуманитарното здравеопазване. Проектът се реализира от финландското Министерство на икономиката, в частност Центровете за заетост и икономическо развитие, в тясно сътрудничество с EURES (Европейски услуги за заетост) – Финландия и EURES – България.

В езиковия курс са включени 10 лица, одобрени на предварителните интервюта. На успешно преминалите курса лекари и медицински сестри ще бъде предложена работа във финландски клиники и болници.

 

Back   HOME

9 юни 2010 г.