Новини от Русенска ТИК

Стартира втори подбор за иновативни идеи и разработки на предприемачи от Трансграничната зона Румъния - България, организиран по проект 2.3-1.2. „ИННОБРИДЖ – Изграждане на трансгранична бизнес мрежа за иновации”.

Всички предприемачи, които имат желание да участват, могат да изтеглят формуляр от сайта на проекта: www.innobridge.rcci.bg и да го изпратят на e-mail: projects@rcci.bg или в офиса на Русенска търговско-индустриална камара на адрес: Русе, бул. Фердинанд 3А, ет. 1, в срок до 14 октомври 2011г.

Екипът на проекта ще се свърже с одобрените предприемачи и ще ги покани да вземат участие в безплатно интензивно обучение по иновативно предприемачество. Те ще имат възможността да получат консултантска подкрепа за реализиране на тяхната иновативна идея, която включва: правни консултации, консултации по интелектуална собственост, маркетинг, мениджмънт и възможни източници на финансиране. Освен това одобрените кандидати ще получат професионални напътствия в целия процес на развитие на идеята до превръщането й в работещ бизнес, по международно признат модел и методика за подкрепа на стартиращ бизнес, прилаган в структурите на Европейската мрежа на бизнес-иновационните центрове.

Проектът „ИННОБРИДЖ – Изграждане на трансгранична бизнес мрежа за иновации” се изпълнява от Русенска търговско-индустриална камара, в партньорство с Център за консултации и управление на проекти – Europroject (Румъния) и Българо-румънската търговско-промишлена палата, с финансовата подкрепа на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 – 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Целта на проекта е да допринесе за общото развитие на устойчив социално- икономически трансграничен регион.

За повече информация:
Милен Добрев, ръководител на проекта,
тел.: 082/825 875.


 

Back   HOME

3 октомври 2011 г.