Този сайт използва бисквитки. Допълнителна информация. - Разбрано.
На 29 и 30 септември 2016 г. в Румъния се проведе третата работна среща по проект F.A.S.T.E.S.T, който цели да създаде бизнес ориентирано мислене в учениците от профилираните гимназии и училища.
Проектът F.A.S.T.E.S.T - Food and Agroindustrial Schools Toward Entrepreneurship by Storytelling & Digital Technology е резултат от тясното сътрудничество между десет организации и учебни заведения от пет европейски държави и цели да подобри образованието в сферата на агроиндустрията и професионалното обучение. Проектът, стартирал през ноември 2015, е финансиран със средства от Европейския съюз . Следните дейности са изпълнявани за постигането на тази цел:
· Ангажиране на успели предприемачи от сектора на агро индустрията и представяне на техни добри практики на младите обучаващи се;
· Формиране на фокус групи от талантливи ученици и учители за осъществяване на контакт с бизнесмените. Интервюиране на предприемачите и видео заснемане на добрите примери, разказани от тях;
· Създаване на видео материали, които ще обединят опита на предприемачите и изучаваните агро специалности в една иновативна форма на обучение;
· Интегриране на интерактивно съдържание в заснетите филми, позволяващо на учениците да избират различни интерактивни менюта за обучение по предприемачество и поддържане, развитие и управление на бизнес;
· Предаване на знания и опит от всички партньори при мотивирането на младите да изградят мислене на „бъдещи предприемачи“.
БТПП работи в сътрудничество с професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Г. Павлов“. Досега, Палатата е идентифицирала 4 успешни практики за успели предприемачи в агро индустрията, а училището е организирало индивидуални срещи на ученици с предприемачи. Заснети са видео материали и са подготвени за видео обработка. Следващите стъпки са свързани с разработването и финализирането на крайния вариант на интерактивните филми и поставянето им на общодостъпна електронна платформа за публично ползване, до която ще имат достъп всички заинтересовани страни. В платформата ще има и отделна секция за контакт между предприемачи и ученици, осигуряваща възможност за откриване на нови работни места в сектора на хранително-вкусовата промишленост.