Назад

Втора среща на български компании с представители на чуждестранни дипломатически мисии







При засилен интерес, успешно премина второто издание на инициираните от Съвета на браншовите организации при БТПП поредица от срещи между български компании и представители на чуждестранни дипломатически мисии, акредитирани в страната. Темата бе „Представяне на чуждестранни търговски мисии пред българския бизнес №2“. Презентации направиха представители от дипломатическите мисии на Австрия, Албания, Беларус, Казахстан, Унгария, Хърватия, Чехия и от Тайвански център за търговия и развитие /Taiwan external trade development council - TAITRA/. Те запознаха участниците с икономическата среда в съответните страни и възможностите за създаване и реализиране на търговски взаимоотношения.

Състояха се и b2b срещи, на които български фирми и организации получиха отговори на поставени от тях конкретни въпроси за осъществяване на бъдещи парньорства, условия за излизане на външни пазари, изисквания при експорт/импорт на стоки, реализиране на съвместни проекти и др.

Участниците в мероприятието изразиха удовлетворението си от получената информация и установените контакти, с пожелание инициативата да продължи. Съветът на БО при БТПП планира следващата, поредна среща да се състои през април т. г. Ще бъдат поканени представители на чуждестранни мисии от държави, които не са били представени в предходните издания. Така ще бъде разширен хоризонта за запознаване на българските делови среди с нови търговски дестинации, предложения за които могат да се изпратят E-mail: ls_ivanov@abv.bg


04.02.2020 г.
Назад