Назад

Новоназначеният посланик на Япония на първа среща в БТПП



Новоназначеният посланик на Япония Н. Пр. Хироши Нарахира посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и Мичийо Миямото, втори секретар икономически отдел към посолството.

Симеонов представи БТПП като най-старата бизнес организация в страната, която тази година отбелязва своята 125-та годишнина.

Посланикът бе запознат с историята по възстановяването на къщата в Карлово на първия председател на Палатата Иван Грозев. Семейният дом сега е музей, който се посещава от организирани ученически групи. Представено беше функционирането на Търговския регистър и Арбитражния съд към БТПП, както и дейността на Сдружение GS1 България. Председателят на БТПП подчерта прекрасното сътрудничество с Посолството на Япония в София.

Посланик Нарахира отчете високо двустранното сътрудничество и заяви готовност да подпомогне развитието на икономическите отношения, базирани на отличното и дългогодишно сътрудничество между двете страни. За това ще спомогне създадената по-рано през годината Японско-българска бизнес асоциация.

БТПП ще продължи да информира за предстоящи съвместни мероприятия организирани с екипа на посолството.


30.07.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад