Назад

Разгледани бяха възможностите за активизиране на двустранните икономически отношения между България и Аржентина





Новоназначеният посланик на Аржентина в София– Н.Пр. Алехандро Зотнер Майер посети БТПП и обсъди с председателя на палатата Цветан Симеонов възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения. Участие в срещата взе и Хуан Игнасио Камио Бавасо, съветник, завеждащ търговско-икономическия отдел към Посолството.

Посланик Зотнер-Майер информира за ситуацията в Аржентина след проведените президентски избори през миналата година, като наблегна на планираните икономически реформи. Той сподели, че Аржентина е един от най-големите производители на селскостопанска продукция и техника, като информира, че делегация от аржентински фирми ще посети изложението БАТА Агро /13 – 17 май 2024г./. Освен този сектор, Зотнер-Майер открои като потенциални за развитие на двустранното сътрудничество още: информационните технологии, минната промишленост - добив на нефт и газ, хранително-вкусова промишленост.

Председателят на БТПП представи икономическата ситуация в страната, като наблегна на макроикономическата стабилност, данъчната система, ниския държавен дълг на България и др. Той представи дейността на Палатата, нейните регионални структури, участието в международни организации и др. Цветан Симеонов изрази готовността на Палатата за съдействие на новоназначения посланик на Аржентина по време на мандата му в София.

 


14.05.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад