Назад

БТПП изпрати бизнес делегация в Сицилия





Български предприемачи са на посещение в Сицилия по покана на Асоциацията на есперт-счетоводителите. Българската търговско-промишлена палата подготви визитата след осъществена миналата година среща с представители на организацията в София.

Българските компании участваха във форум на тема: „Интернационализация на бизнеса – сътрудничество на българския пазар“, който се проведе в гр. Милацо вчера. Бяха представени характеристиките на българската икономическа среда, инвестиционните възможности, данъчната система, специфики на пазара на труда и на недвижимите имоти.

Българските участници бяха приветствани от президента на Асоциацията на експерт-счетоводителите на Барселона Салваторе Стифанели, председателя на Търговската палата на Месина Иво Бландина, Роберто Мелина, съветник в Асоциацията на експерт-счетоводителите и др.

Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции и член на УС на БТПП представи целите, членовете и дейността на съвета. Мирослава Маркова, гл.експерт от Палатата направи обзор на предлаганото от БТПП съдействие за осъществяване на бизнес в страната и чужбина. Андриана Колева, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Милано представи ключови сектори на българската икономика и възможностите за сътрудничество между български и италиански фирми.

Представителите на компаниите Акад Технолоджис ООД, ВВТ Инженеринг ООД, Лира ООД и др. проведоха двустранни разговори с италиански партньори. Общите сфери на интерес са в секторите енергетика, туризъм, информационни технологии, иновативни храни, машини и съоръжения.

Предстоят срещи с местни институции, посещения на предприятия и бизнес форум в Катания.

 

 


21.05.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад