Назад

Възможност за участие в Международния панаир за вносни стоки 2024 в Шанхай

България е поканена да участва с национален щанд на събитието с цел представяне на страната




Д-р Васил Тодоров, заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата, проведе среща с представители на Отдела по икономически и търговски въпроси на Посолството на Китай в София Ксин Линлин и Уан Шенси.

Основна тема на разговора бе предстоящият Международен панаир за вносни стоки, който ще се проведе в периода 5 – 10 ноември 2024 г. в Шанхай, Китай. Изложението China International Import Expo 2024 /CIIE/ е под надслов „Нова ера, споделено бъдеще“. То включва национално представяне, бизнес изложение, международен икономически форум, културни и други дейности. Мястото на провеждане е Националния изложбен център в Шанхай.

По време на срещата представителите на Китайското посолство информираха, че България е поканена да участва с национален щанд на събитието с цел представяне на страната, конкурентните сектори, качествени продукти и ресурси, които да подпомогнат сътрудничеството между България, Китай и други държави, които участват в CIIE за насърчаване на търговията и инвестициите. През изминалите шест години, в които се провежда изложението, общо 142 страни и международни организации от 5 континента са участвали в него.

По повод 75-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай, правителството на Китайската Народна Република предоставя безплатна изложбена площ за българските участници в рамките на национален щанд /132 кв.м./ и 50% намаление на цените за изграждане, транспортиране на експонати и логистично съдействие. Бе договорено БТПП да проучи интереса сред своите членове за участие в изложението.

През 2023 г. на CIIE присъстват повече от 3400 компании от цял свят. Изложителите са осъществили контакти с почти 410,000 купувачи като са сключени договори за сделки на обща стойност $78.4 млрд.

При интерес към участие в Международния панаир за вносни стоки, българските компании могат да се свържат с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg до 10 юли 2024 г.

 

 


26.06.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад