Назад

Сирийски предприемач, инвестирал у нас, търси партньори за развитие на бизнеса си



Председателят на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Рияд Марауи, предприемач от Сирия, Алепо – бежанец в България с жена и двете си деца от 2019 г. В срещата участва и Радка Стаменова, член на УС на БТПП.

Семейството е пристигнало в България в резултат на гражданската война в Сирия. Всичко, което са притежавали, е било продадено, за да може Рияд Марауи да продължи бизнеса си в България. Негов роднина, който живее у нас от много години, му препоръчал да създаде фабрика за пластмасови изделия, продължение на богатия му опит в родината.

Започнал изграждането на фабриката в Бели Искър през 2022 г. и стартирал производство през 2023 година. Маркетингът е основният му проблем поради липсата на връзки в България и липсата на знания как да навлезе на нашия пазар. 

Профилът на фабриката е леене под налягане като произвежда инструменти, които се използват в строителството като нивелиращи системи. Максималният капацитет е 30 000 чувала на месец в смесени размери. Всеки чувал съдържа 100 броя. В момента имат на склад 11 000 чувала в различни размери.  

Качеството на продукцията му е на много високо европейско ниво и притежава всички необходими сертификати.

Тъй като е инвестирал семейните спестявания в тази фабрика, сирийският предприемач се надява тя да продължи да работи и за целта търси дистрибутори.

Цветан Симеонов се запозна с производствената листа и пое ангажимент да подкрепи развитието на фабриката и намирането на контакти в България.

За контакти:
RTN Trading Group Co.
Рияд Марауи – Изпълнителен директор
Моб. тел.: +359 878 632 777
Фирмен е-mail: info@rtn-plasic.eu
Нови Искър 1280
ул. „Стадион“ № 7

 

 


08.07.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад