Назад

Българо-саудитската търговска камара представи планове за разширяване на дейността си



Димитър Абаджиев, председател на Българо-саудитската търговска камара, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и Цветанка Лукарска, зам.-председател на смесената камара и председател на Националната камара на минералните води в Република България.

По време на разговора Абаджиев представи плановете на смесената камара за разширяване на дейността с партньори в Кралство Саудитска Арабия. Обсъдени бяха и възможностите за активизиране на двустранното сътрудничество в редица сфери, сред които енергетика, икономика, инвестиции, образование, култура и иновации. 

От своя страна Симеонов благодари за предоставената икономическа информация за развитието на Кралството към момента, базирана на опита на Димитър Абаджиев като бивш посланик на България в Рияд. 

Очаква се провеждане в София на първата сесия на Смесения комитет за икономическо сътрудничество между Република България и Кралство Саудитска Арабия в началото на третото тримесечие на 2024 г., като бъде съпроводена от мащабен двустранен бизнес форум. Споразумението, създаващо необходимата правна рамка за учредяването на смесен комитет между двете страни, бе подписано през март 2023 г. в София.

БТПП допълнително ще информира за предстоящи събития, свързани с арабската страна.

 

 


08.07.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад