Назад

Договорени са съвместни инициативи с новия ръководител на СТИВ–Пекин



Слав Караславов, новоназначен ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси /СТИВ/ на България в Пекин, посети Българската търговско-промишлена палата /БТПП/.

Председателят Цветан Симеонов разговаря с госта и очерта формите на сътрудничество между палатата и сродни организации в Китай. Той подчерта отличните връзки с дипломатическите мисии в двете страни. Симеонов информира за поредицата от инициативи, с които се отбелязва 75-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай, сред които и подготвяното от БТПП, съвместно с Посолството на Китай в София, посещение с цел обучение на представители и партньори на палатата в периода 28 август – 13 септември в гр. Фуджоу и гр. Пекин. Тази година ще има и специално посещение на високо ниво на представители на институции и организации, свързани с развитието на двустранните търговско-икономически отношения България - Китай. Посещението предвижда и срещи на високо равнище с държавни институции, с Китайския съвет за насърчаване на международната търговия, браншови асоциации и компании, както и провеждането на официална закриваща церемония на обучението. Симеонов обсъди с Караславов възможността за включване на Посолството на България в Пекин в инициативата.

Новият СТИВ–Пекин се запозна със структурата и функциите на БТПП като бизнес и работодателска организация. Бе договорен постоянен обмен на информация в полза на компаниите от двете страни с взаимен интерес.

 


09.07.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад