Назад

Подобрете знанията си в сферата на управлението на конфликти, стреса на работното място и воденето на преговори





Проект „STRONG“ се реализира от БТПП като водеща организация, в партньорство с Конфедерацията на норвежките работодатели (NHO) и Норвежко-българската бизнес група (НББГ). Проектът бе финансиран по „Норвежки финансов механизъм”, Програма „Социален диалог-достойни условия на труд“.

Проект „STRONG“ бе насочен към укрепване на политиките и практиките на социалния диалог в България, подобряване на тристранния диалог на национално, регионално и местно равнище, както и стимулиране на двустранното сътрудничество с Норвегия чрез споделяне на опит, знания и добри практики.

В рамките на проекта бяха разработени следните устойчиви резултати в полза на бизнеса:

  • Онлайн платформа с обучителни модули, , насочена към подобряване на знанията в няколко направления като - управление на конфликти, справяне със стреса на работното място, добри практики за ефективна комуникация по време на преговори, успешни тактики при водене на преговори. Всеки обучителен модул включва 5 компонента: обучителен текст, презентация, видеоклип, тест за установяване на нивото на усвоените знания, анкета с обратна връзка относно удовлетвореността на участника;
  • Наръчник за доброволно решаване на спорове – преговори, медиация, помирение и арбитраж и решаване на колективни трудови спорове;
  • Добри практики в доброволното решаване на спорове в България, ЕС и Норвегия.

Постигнатите резултати по проекта допринасят за по-добрата подготовка на работодатели, служители и представители на публичните органи при посрещането на предизвикателствата, възникнали в работния процес, както и за установяването на практики, подпомагащи достойните условия на труд.

 

 


16.07.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад