Назад

Цветан Симеонов се срещна с ръководството на Асоциацията на българските застрахователи



Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов проведе работна среща с новия председател на Асоциацията на българските застрахователи Николай Станчев, придружен от генералния секретар на асоциацията Нина Колчакова.

На срещата Цветан Симеонов представи дейността на Палатата като подчерта, че БТПП е най-старата и опитна организация, защитаваща интересите на българския бизнес. Симеонов запозна гостите с предимствата от членството в нея, големия набор от услуги, които Палатата предоставя на своите членове, и на останалите български и чуждестранни предприемачи.

Особено внимание бе обърнато на дейността на Арбитражния съд на БТПП, учреден през 1897 г., даващ възможност на фирмите да разрешават правни спорове в пъти по-бързо, по-професионално и по-евтино в сравнение с държавната правосъдна система, както и възможностите за медиация, която се отличава с по широка компетентност.

На срещата бяха обсъдени актуални теми, свързани с развитието на застрахователния пазар, както и възможностите за партньорство между двете организации и бъдещо ползотворно сътрудничество.

 

 


31.07.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад