Назад

Обмен на информация и виждания относно икономическото и търговското сътрудничество Китай - България



Търговският съветник в Генералното консулство на Република България в Шанхай, Ивет Николова, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов двустранните търговско-икономически отношения България - Китай и предстоящи инициативи.

Цветан Симеонов направи обзор на изминалите по-големи посещения в Китай, организирани от БТПП, и информира, че предстои традиционното обучение за представители на ръководството и служители на БТПП, членове и партньори, което ще се проведе в края на м. август в градовете Фуджоу и Пекин. Обсъдени бяха програмата на посещението, логистични и практически въпроси.

Ивет Николова сподели, че организирането на подобни обучения е отлична възможност за запознаване с китайската култура и създаване на ценни бизнес контакти. Тя изрази мнение, че предвид мащабите на китайския пазар, българският бизнес трябва да се представя общо, с национална марка, на регионално ниво. Николова подчерта, че страната ни може да се рекламира като дестинация, с качествена и здравословна продукция.

Симеонов представи базите данни на БТПП, които могат да са от полза на китайския бизнес – двуезичния доброволен търговски регистъркласациите ТОП 100 и ТОП 1500 фирми, издаването на сертификати и референции от регистъра, както и брошурата „България в цифри“, която отразява основни макроикономически индикатори на страната за последните 5 години - инвестиционната среда, туризъм, внос и износ, образование и пазар на труда, както и други важни аспекти на българската икономика.

 

 


01.08.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад