Назад

Новият временно управляващ Посолството на България в Украйна Николай Ненчев посети БТПП



Николай Ненчев, новоназначен временно управляващ Посолството на България в Украйна, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов двустранните търговско-икономически отношения между България и Украйна.

Цветан Симеонов запозна новоназначения ръководител на мисията ни в Киев с дейността на БТПП, регионалната структура и услугите на търговския регистър и информира за членството на Палатата в международни организации.

Симеонов представи информация за отношенията на БТПП с Търговско-промишлената палата на Украйна, на двустранна основа и на многостранна - на база членството в Асоциацията на европейските търговски палати /Европалати/. Той подчерта, че сътрудничеството с ТПП на Украйна датира още от 1995г. с подписването на споразумение за сътрудничество, а през 2012 е създадена Българо-украинска индустриална камара към БТПП, която цели да насърчи и подпомогне дейността на всички стопански и нестопански субекти, ориентирани към разширяване на българо-украинските търговско-икономически отношения. Председателят на БТПП сподели, че палатата поддържа добри отношения и с Посолството на Украйна в София, като редовно обменя информация за различни инициативи.

Николай Ненчев информира за проведените до момента срещи и бъдещи планове за интензифициране на търговско-икономическите отношения, като изрази готовността да съдейства на бизнеса от двете страни.

Симеонов изрази подкрепата на БТПП в изпълнение на поставените задачи през мандата на новия ръководител на мисията ни в Украйна.

 


02.08.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад