Назад

Среща с управителя на "Алфа Куолити Сертификация" ЕООД





Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с инж. Кирил Кехайов, управител на "Алфа Куолити Сертификация" ЕООД. В срещата участва и доц. Анастас Кехайов, с над 50 години опит в обучение и консултация по модерен мениджмънт.

Във фокуса на разговора бяха обучения и сертификация по международни и международно признати стандарти, предлагани от дружеството. Обсъдено бе състоянието и развитието на българския сертификационен пазар. Споделено бе виждането, че през последните 10 години българският сертификационен пазар претърпя положителни промени по отношение на дела на българските фирми, които предоставят сертификационни услуги. Това е плод както на желанието за развитие и по-добрите условия на българските сертифициращи фирми, така и на разширеното портфолио от акредитации, предоставяни от Изпълнителната агенция "Българска служба за акредитация".

Сертификациите с акредитация от ИА БСА са признати в цял свят на базата на европейки (ЕА MLA) и международни (IAF MLA) споразумения за взаимно признаване.

Редица български органи за сертификация успешно се реализират на международните пазари - както в ЕС, така и в трети страни, което генерира нетен износ и гради престижа на страната ни.

„Тези успехи са факт, но има и какво още да се желае. Докато ИА БСА е административна единица без финансова самостоятелност, която не може да използва собствените си приходи, за да се развива с темповете, от които пазарът има нужда, всяка година ще се пропускат ползи както за бизнеса, така и за бюджета”, каза инж. Кирил Кехайов.

 

 


12.08.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад