Назад

Ръководството на БТПП и на регионалните палати се събраха на регулярно заседание на Съвета на председателите в Трявна, Габровско

Объдена бе работата по започналата процедура по признаване на представителност на национални работодателски организации, новости в охраната на труда и в оценката на риска от трудови злополуки


На 11 – 12 август в гр. Трявна, Габровско, Българската търговско-промишлена палата проведе своя регулярен двудневен семинар на тема „Здравословни и безопасни условия на труд“ по линия на ръководствата. Участваха председателят на БТПП Цветан Симеонов, зам. председателите на Палатата – Васил Тодоров, Тодор Табаков и Красимир Дачев, и председателите на 11 регионални палати част от палатската система.

Събитието бе открито от Петър Петров, председател на Габровската ТПП, който приветства участниците в заседанието и подчерта значението на подобни инициативи за добрата координация и успешна дейност на единната система на БТПП и регионалните палати (РТПП-К).

Лекторът Галина Христова, експерт в Габровската ТПП представи пред участниците лекция на тема „Оценка на риска“. В нея беше разгледана последователността от действия за изготвяне на оценка на риска при работа и основните рискове на всяко работно място. Участниците бяха запознати и с начините за ефективна превенция на трудови злополуки, включително подобряване на работната и бизнес среда в България.

След обучението семинарът продължи с регулярната среща на председателите на регионалните палати. На нея бяха обсъдени въпроси и инициативи, които касаят единната система на Палатата, свързани с устойчивото и развитие. Обсъдени бяха последните резултати и работата по започналата процедура за признаване на представителност на работодателските организации на национално ниво.

 


13.08.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад