Назад

Представители на Посолството на Китай посетиха БТПП

Обсъждане на съвместни инициативи, с фокус предстоящото обучение на експерти от БТПП в гр. Пекин и гр. Фуджоу


 

Д-р Васил Тодоров, заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата, проведе среща с Кон Линю, търговски съветник към Посолството на Китай в София, и Уан Шенси, аташе в отдела по икономически и търговски въпроси на Посолството.

Целта на работното посещение бе обсъждане на предстоящо обучение за представители на ръководството и служители на БТПП, членове и партньори, което ще се проведе в периода 29 август – 13 септември 2024 в гр. Фуджоу, провинция Фудзиен и гр. Пекин, организирано от Академията за обучение на международни бизнес представители към Министерството на търговията на Китай.

Васил Тодоров акцентира върху доброто сътрудничество и съдействие от страна на Търговската секция към Посолството на Китай в София при организиране на програмата на обучението в Китай, както и за провеждането на допълнителни срещи по интереси. Заместник-председателят обсъди с гостите си дейността на 3D Center - Център за 3D принтиране, сканиране и моделиране към БТПП.

Кон Линю отбеляза, че БТПП е важен партньор на Китай за разширяване на двустранните търговско-икономически отношения. Той сподели, че предстоящото посещение в азиатската страна от Палатата ще фокусира теми като иновации и търговия. Обсъдени бяха още предстоящи инициативи за активизиране на двустранното сътрудничество, сред които участие в панаири и изложения.

 

 


15.08.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад