Назад

БТПП домакинства подписването на меморандум за сътрудничество между Сдружение “Отбранителна индустрия – Национален индустриален клуб” и “Шанхай Лумаотонг Индустриал Груп”





Вчера, Сдружение “Отбранителна индустрия – Национален индустриален клуб”, член на Съвета на браншовите организации на БТПП, подписа меморандум за партньорство с китайската индустриална група “Шанхай Лумаотонг Индустриал Груп”. Подписи под споразумението положиха Константин Серафимов, председател на клубът, и президента на китайската група Жан Люджин.

Серафимов заяви, че за клуба е чест да реализира бизнес контакти между български индустриални фирми, членове на организацията, които вече наброяват над 1000, и китайски партньори. Той сподели, че китайските представители ще посетят производствените мощности на някои от членовете на клуба, сред които и тези предстоящи скоро да започнат работа на International Armored Group (IAG) – водеща компания производител на бронирани машини. Серафимов изрази надежда, че този меморандум ще бъде начало на едно бъдещо дългосрочно сътрудничество.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов информира, че Палатата поддържа отлични връзки с китайското посолство и бизнес у нас. Той добави, че Българската търговско-промишлена палата смята Китай за изключително ценен стратегически партньор, с който трябва да се работи при всяка налична възможност. Симеонов съобщи, че във връзка с доброто партньорство с Китай, в края на август Палатата изпраща бизнес делегация в страната, която ще се състои от 26 представители на различни икономически сектори у нас. Делегацията ще включва също представител на Българската банка за развитие и Агенцията за инвестиции в България.

След подписването, събитието продължи с двустранни срещи между представителите на компаниите, участващи в китайската делегация и българската страна.

---------------------------------------------------

Сдружение “Отбранителна индустрия - Национален индустриален клуб” обединява широк кръг български фирми от множество индустриални сектори, включително отбранителния.

Шанхай Лумаотонг Индустриал Груп” представлява платформа за развитие на китайския бизнес в чужбина. Групата се занимава с търговия, логистика, обработване на суровини за военната и цивилната индустрии, производство и други дейности.

 


22.08.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад