Назад

В БТПП ще се състои презентация „Голямата трансформация на сградата на ЦУМ - София“





Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна с Ахмед Насър, основател и директор на Antika World, компания, ръководеща проект за трансформация на сградата на Централния универсален магазин - ЦУМ в София.

Симеонов и експерти от палатата се запознаха с новото начинание, което е в ход и се очаква откриване на първите готови части през април 2025 г.

Насър представи проекта, според който вътрешността на сградата ще бъде трансформирана с обособяването на търговска и изложбена част, музейни експозиции, заведения за хранене и атракции, СПА център, хотел, конгресна зона и пространство за споделена работа, бизнес център и акселератор. Проектът е дългосрочен и цели възстановяване функционалността на ЦУМ като модерен символ на София с отлично разположение и полезност за обществото.

Симеонов обсъди с Насър възможностите, които ЦУМ ще предлага на български производители, търговци, стартъп компании, потребители, както и на гостите на града. Той осподели, че проектът е интересен и амбициозен и се очаква да осигури разнообразно и обогатяващо изживяване за всички посетители.

Бе договорено представянето на Голямата трансформация на ЦУМ да бъде направено на 19 септември 2024 г. в БТПП. За повече информация вижте тук.

 


23.08.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад