Назад

Предстои бизнес форум България – Гърция в началото на октомври, в БТПП





София Куненаки Ефремоглу, председател на Атинската търговско-промишлена палата посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов подготовката на предстоящ българо-гръцки бизнес форум. В срещата участва и Димитриос Михас, министър-съветник по търговия и търговските въпроси, и ръководител на Търговския отдел в Посолството на Гърция.

Инициативата е в продължение на подписания миналата година Меморандум за сътрудничество между БТПП и Атинската търговско-промишлена палата за разширяване на двустранните търговско-икономически отношения

Симеонов подчерта, че Гърция е важен търговски партньор за България и организирането на съвместни събития между двете палати ще насърчи бизнес връзките между съседните страни. „Оценяваме високо усилията на Атинската търговско-промишлена палата за практическите стъпки, които предприехме за реализиране на съвместното сътрудничество“, отбеляза още той.

По време на срещата се обсъди процесът на подготовка на двустранен бизнес форум България – Гърция, който ще се проведе на 3 октомври т.г. в БТПП. София Ефремоглу информира, че към момента интерес за участие са проявили 20 фирми от Гърция в секторите: възобновяема енергия, селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, производство на пластмаса, медицински и здравен сектор, хотелиерство и недвижими имоти, и др.

БТПП ще информира допълнително за бизнес форума и начините на регистрация.


26.08.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад