Назад

Делегация от БТПП и нейни партньори замина на двуседмично обучение в Китай



Представителна делегация от 25-ма мениджъри и експерти от регионални търговски палати, браншови организации, компании-членове, упълномощили БТПП за представляване на техните интереси, както и представители на партньорски организации на Палатата, замина за двуседмично обучение в градовете Фуджоу, Сямън и Пекин, Китай.

Част от темите, включени в обучението, са: представяне на актуалната икономическа ситуация в Китай, обзор на търговско-икономическите отношения между България и Китай, стратегии за интернационализация и глобализация на фирмите, стратегии за международни бизнес преговори и др. Акцент ще бъде поставен и върху темите за 5G технологиите, зелена енергия, електромобили др.

Делегацията ще посети Китайския международен панаир за инвестиции и търговия /CIFIT/ в гр. Сямън, който се провежда в периода 8-11 септември и поставя акцент върху различни финансови инструменти, авторитетни финансови доклади, международни инвестиции, възможности за сътрудничество и др.

БТПП организира за трети път подобно обучение, като целта е генериране на идеи за насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество, възможности за по-тясно взаимодействие на ниво компании, както и обмен на опит със сродни организации. Тази година семинарът съвпада с 75-та годишнина от установяване на дипломатическите отношения между България и Китай и е надграден, с повече събития и участници от България.

Следващата седмица се очаква заминаването и на делегация от представители на институции-партньори на БТПП, които ще се присъединят към групата, както и провеждането на съвместно събитие с Посолството на България в китайската столица.

Палатата ще информира допълнително своите партньори и членове с подробности за разгледаните теми по време на обучението.

 


29.08.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад