Назад

Българската делегация в гр. Фуджоу, Китай, проведе планирано посещение в компанията CEEPOWER – световен лидер в предоставянето на решения за интелигентни ел. мрежи







Компанията притежава активи за над 3 милиарда долара, както и над 200 патента и авторски права върху иновативни разработки, над 1000 служители в различни фабрики и локации, с което допринася значително за развитието на националните и индустриални стандарти.

Лидер е в страната и световен мащаб в производство и предоставяне на решения за интелигентна електрическа мрежа с приложение в различни индустрии.

Тя произвежда решения за различни зарядни станции и батерии с широко приложение в индустрията и бита. CEEPOWER е компания, която се фокусира върху стратегията "Dual Carbon", подобрявайки своя опит в производството на  интелигентно електронно оборудване и решения за възобновяема енергия, като се стреми към високотехнологични иновации на енергийни интернет решения.

Делегацията присъства на презентация в шоурума на компанията на различните решения и продукти с приложение в интелигентната мрежа, железопътен и метро транспорт, системи за електрозахранване и решения за фотоволтаични производства, свързани и с батерии за съхранение на такава енергия. Беше проведена и кратка дискусия по продуктовата и техническа експертиза на компанията. Програмата на делегацията включва и лекционна програма по теми, свързани с предприемачеството, уменията за иновативно мислене на младите предприемачи, интернационализация и глобализация на бизнеса. Опознаването на китайската икономика, култура и развитие е подкрепено и с организиране на визити от нашите домакини на културни обекти, свързани с китайския бит и традиции.

Втора част от делегацията, организирана от БТПП, заминава за Китай. Представители на партньорски организации на Палатата от Министерство на икономиката и индустрията, Българската агенция за инвестиции, Българската банка за развитие, Националния статистически институт и GS1 България ще се присъединят към основната група в Китай.

По време на едноседмичния си престой делегатите от България ще имат възможност да посетят Китайския международен панаир за инвестиции и търговия /CIFIT/ в гр. Сямън. Събитието се организира от Министерството на търговията на КНР, в периода 8-11 септември 2024 г.

Панаирът е едно от най-влиятелните международни инвестиционни събития в света. През последните години всяко издание на CIFIT привлича участници от правителства, официални агенции за насърчаване на инвестициите, бизнес асоциации и мултинационални корпорации от повече от 100 страни и региони. Участват над 1000 бизнес делегации с близо 5000 компании и 50 000 представители от бизнеса.

Българската делегация ще се срещне с партньорски организации в Китай, както и с Китайския съвет за насърчаване на международната търговия – националната организация на Китай за насърчаване на външната търговия и инвестициите. БТПП поддържа дългосрочно и добро сътрудничество с този Съвет още от 1985 г.

В следващите дни делегацията ще продължи с интензивна културна, образователна и бизнес програма, посещения на фирми и мероприятия, както и със събитие в Посолството на България в Пекин.

 

 

 


05.09.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад