Назад

Делегацията на БТПП в Китай посети 24-тия Международен панаир за инвестиции и търговия /CIFIT/





Програмата на българската делегация, организирана от БТПП, в Китай продължава с посещение на град Сямън и участие в 24-то издание на Международния панаир за инвестиции и търговия /CIFIT/. Събитието се организира от Министерството на търговията на КНР в периода 8 – 11 септември 2024 г.

Панаирът е едно от най-влиятелните международни инвестиционни събития в света. През последните години всяко издание на CIFIT привлича участници от правителства, организации за насърчаване на инвестициите, бизнес асоциации и мултинационални корпорации от повече от 100 страни и региони. В него участват над 1000 бизнес делегации от близо 5 000 компании и 50 000 представители на бизнеса. По време на изложението, делегацията взе участие в Международния инвестиционен форум 2024. На събитието присъстваха представители на правителството на Китай, търговски палати, инвестиционни агенции и др.

По време на форума бе обсъдена финансовата среда, инвестиционна обстановка в Китай, възстановяването след ковид пандемията. Акцент бе поставен на възстановяването на веригите за доставка, насърчаването на инвестициите, финансовата отвореност, сътрудничество.

Представена бе стратегията на Китайската банка за бъдещо развитие на страната, включително постигането на устойчивост и по-голяма производителност. В рамките на няколко презентации бяха представени възможностите за финансиране на зелената икономика и устойчивото развитие, устойчиво финансово регулиране и други актуални теми.

Специални срещи по време на изложението в Сямън проведоха представителите на Българската агенция за инвестиции, Българската банка за развитие, Фондът на фондовете и Българската търговско-промишлена палата. Председателят на БТПП Цветан Симеонов посети павилиони и щандове на партньорски организации.

Посещението продължава със срещи в Пекин с партньорски организации, представители на Посолството на България в китайската столица и други инициативи.


09.09.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад