Назад

Проект на БТПП цели да насърчи трансфера на технологии и възможностите за сътрудничество между бизнеса и науката



В периода 17-19 септември т.г. в гр. Барселона, Испания се провежда втората работна среща на партньорите по проект STEIDA (Strengthening Technology Transfer Ecosystem through Innovative and Digital Approaches).

Проектът се изпълнява в рамките на Програма „Еразъм+“, с участието на 6 партньорски организации от 6 страни – България, Испания, Словакия, Словения, Турция и Хърватия.

Основната цел на проектa е да подобри сътрудничеството между бизнеса и висшите училища в сферата на трансфера на технологии, с което да се насърчи пазарната реализация на разработените от научните среди иновативни технологии и приложението им. 

БТПП е координатор на дейностите по проучване на „добри практики“ за управление на процесите, свързани с трансфера на технологии и комерсиализацията на патенти, както и развитието на предприемачеството в тази сфера. В тази връзка, по време на срещата, Палатата ще представи идентифицираните „добри практики“, както и доклад от проведено проучване относно актуалното състояние на екосистемата за трансфер на технологии в България.

След финализиране на сборника с „добри практики“ и доклада от проучването, изготвените документи ще  бъдат публикувани за свободно ползване на уебсайта на проекта - www.steidaproject.net/

В рамките на срещата, партньорите ще обсъдят и предстоящите дейности, които включват разработване на обучителни модули за повишаване квалификацията на заетите в трансфера на технологии, провеждане на обучение за представителите на целевите групи и създаване на платформа с цифрови инструменти за подобряване на сътрудничеството между бизнеса и висшите училища.

БТПП ще продължи да предоставя информация на своите членове, партньори и други заинтересовани страни в процеса на изпълнение на проекта. Допълнителна информация за проекта можете да получите от Дирекция “Европейска интеграция и проекти“ на тел. 02 8117 553, ел. поща: projects3@bcci.bg

 


17.09.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад