Назад

Посланикът на Аржентина Н.Пр. Алехандро Зотнер Майер посети БТПП



Активизиране на икономическите отношения обсъдиха по време на среща председателят на БТПП Цветан Симеонов и  Н.Пр. Алехандро Зотнер Майер, извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в България. В срещата участва и Хуан Игнасио Камио Бавасо, съветник, завеждащ търговско-икономическия отдел към Посолството.

Изразено бе общо виждане, че има възможности да бъде задълбочено сътрудничеството в сектори като селското стопанство, туризъм, енергетиката, машиностроене и др.

Посланикът съобщи за предстоящо посещение в края на октомври т.г. на губернатора на щата Чако, Аржентина. В тази връзка предстои екипът на посолството съвместно с БТПП да организират хибридно събитие на тема “Новите бизнес възможности на Аржентина”. След уточняване на датата на посещението БТПП допълнително ще информира деловите среди с интереси в Аржентина.

Симеонов от своя страна запозна госта с последните данни за икономиката на България и изрази пълна подкрепа при организацията и провеждането на предстоящото информационно събитие.

Предварителен интерес от участие българските компании могат да заявят в дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”  на имейл- irelations@bcci.bg

 

 


26.09.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад