Назад

Среща с председателя на Арменската търговско-промишлена палата





Карен Иванов, зам.-председател на Арменската търговско-промишлена палата, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. Обсъдено бе развитието на двустранните търговско-икономически отношения между Армения и България. Обменена бе информация за икономиката, бизнес климата и инвестиционните възможности на двете страни.

Карен Иванов представи информация за работата и действията от арменска страна по възможни алтернативни транспортни пътища за доставки на стоки от Китай за Европа през Казахстан, Туркменистан, Иран и Армения и през Черно море към българските пристанища Варна и Бургас.

По време на срещата стана ясно, че предстои откриване в София на търговски дом “Made in Armenia” с цел презентиране на арменски стоки в България.

Отбелязана бе активността на Армения като председател на Организацията на черноморското икономическо сътрудничество в периода юли–декември т.г. Различни инициативи на председателството под мотото „Ангажираност, обхват, устойчивост“ допринасят за икономическото сътрудничество и улесняването на търговията в региона.

По данни на БНБ преките чуждестранни инвестиции от Армения в България за 2023 г. възлизат на 47,8 млн. евро.

Български предприемачи, заинтересовани от бизнес сътрудничество с Армения, могат да се свързват с Арменската ТПП на имейл: info@armcci.am и тел: +37460484902

 


02.10.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад