Назад

Среща с представители на регион Иракски Кюрдистан





Азиз Барзани, ръководител на Търговския център на Испания в автономния иракски регион Кюрдистан, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и Каруан Алиаф, изпълнителен директор на компания Boss.

Барзани представи икономическото състояние на регион Иракски Кюрдистан в Ирак, към момента. Съществува интерес за сътрудничество с български компании от страна на местни предприемачи в сферата на селското стопанство – машини за обработка и консервиране на плодове и зеленчуци, техника за напояване, житни култури, фармация, битум и др.

Планира се също така в гр. Ербил да се създаде така наречения “Bulgarian trade house”, за което  Азис Барзани ще окаже организационна подкрепа на място. Той информира и за съществуваща възможност български компании да участват в различни проекти в региона, като подизпълнители на компании от различни страни на ЕС, като Германия, Испания и Италия. Гарант за финансирането на проектите са иракски банки.

Симеонов подкрепи идеите, като заяви,  че БТПП ще съдейства за реализирането им съвместно с посолствата на двете страни. Подготвя се посещение от представители на ръководството на споменатия регион Иракски Кюрдистан у нас, като предстои уточняване на датите за посещение.

 

 


07.10.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад