Назад

Корейски компании се запознаха с условията за правене на бизнес в България







„Сериозното и дълготрайно сътрудничество между Българската търговско-промишлена палата и корейски партньори е предпоставка за създаване на много нови контакти между български и корейски компании.“, това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов при откриването на българо-корейски бизнес форум, организиран в София миналата седмица от палатата и Общината на град Намъянджу, Южна Корея. Той подчерта, че освен намиране на подходящи партньори, БТПП има капацитет да осигури подробна и надежда информация за икономическата среда в нашата страна, да отговори на всички въпроси на корейските предприемачи.

Добри условия за сътрудничество създава и Споразумението за свободна търговия между ЕС и Република Корея, ратифицирано през декември 2015 г. От 2022 г. е сключено и споразумение за дигитално партньорство между ЕС и Корея, насърчаващо сътрудничеството в производството на полупроводници, киберсигурност, изкуствен интелект, платформи, данни и умения.

Симеонов изрази мнение, че сектор парфюмерия и козметика се развива изключително интензивно в двустранните отношения. Корейските продукти са известни в България с високо качество.

11 корейски компании от секторите парфюмерия и козметика, медицински съоръжения, лека промишленост, потребителски стоки, селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, информационни и телекомуникационни технологии проведоха над 80 срещи с български компании, които проявяват интерес за сътрудничество с азиатската страна. Списък на компаниите можете да разгледате тук.

Корейските партньори представиха своята продукция и се запознаха с условията за правене на бизнес в България, с български суровини, продукти, търговци и дистрибутори.

 


08.10.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад