Назад

Как да организираме онлайн стажове





Във връзка с нарастващия интерес към стажуване онлайн, БТПП като част от консорциума, изпълняващ проект APPRENTLINE (Capacity Building in the Οrganisation of Οnline Apprenticeships) по Програма Еразъм+, разработи материали и наръчници, които могат да се използват в практиката при осъществяване на дистанционно стажуване. Проектът се изпълнява от 5 партньорски организации от 4 страни – България, Гърция, Испания и Латвия.

Основната цел на проектa е да подобри знанията и уменията на заинтересованите страни – МСП, центрове за професионално обучение и посреднически организации, при провеждането на онлайн стажове.

Партньорите изготвиха 3 наръчника, предназначени за основните целеви групи на проекта, които предоставят полезни съвети, насоки и препоръки за организирането на дистанционни стажове.

Материалите съдържат подробна информация за често използвани цифрови инструменти, платформи и приложения, както и за необходимите умения за реализирането на дистанционни стажове. Представени са и примерни шаблони на документи, които могат да влязат в употреба в процеса на мониторинг и оценка на онлайн стажове.

Разработена е и обучителна платформа с 5 модула, които обхващат следните теми:

  • Въведение в дистанционните стажове (ползи на онлайн стажовете, ангажиране на заинтересованите страни, сектори на приложение);
  • Цифрови умения и инструменти, необходими за реализирането на дистанционни стажове;
  • Стратегия и план за действие за провеждане на дистанционни стажове;
  • Мониторинг на дистанционни стажове (оказване на подкрепа на целевите групи при организирането на онлайн стажове);
  • Оценка на уменията, придобити от участниците.

Всички разработени учебни материали предстои да бъдат преведени на български език и публикувани за свободно ползване на уебсайта на БТПП - https://www.bcci.bg/

Повече информация за проекта можете да получите от Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти“ на тел. 02 8117 553, както и като посетите уебсайта на проекта - https://apprentline.eu/ или последвате фейсбук страницата.

 


08.10.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад