Назад

Среща с представител на филипинска компания за подбор на персонал





Имелда Енрикез, главен изпълнителен директор на Key`s Placement Inc., получи полезна информация относно пазара на труда в България. Цветан Симеонов запозна госта с икономическата среда в нашата страна и посочи, че в някои големи градове у нас въпреки отчетената много ниска безработица, продължават да се търсят служители със специфични знания и умения.

В рамките на срещата бе дискутирана и възможността за внос на работници от Филипините в България, като за целта е необходимо да бъде сключено споразумение на правителствено ниво. Филипинската компания вече има успешен опит от внос на работна ръка в Унгария, Австрия, Хърватска и други страни от ЕС.

Компанията обслужва около 100 души на месец, различни категории служители. Тя притежава специализация в секторите туризъм, търговия, услуги. Енрикез посочи, че филипинците бързо усвояват чужди езици и преминават подготвителни обучения за по-плавна адаптация в страната на работодателя.

Симеонов подчерта ангажираността на БТПП за разрешаване на актуалните въпроси на пазара на труда у нас и заяви готовност за съдействие на работодатели, работници и посреднически организации.

 

 


15.10.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад