Назад

БТПП разширява контактите си с китайската провинция Юннан

Красивата перла в югозападен Китай е важен производител на цветя, био чай и диви гъби благодарение на уникалните природни и климатични условия






 

БТПП бе домакин на среща с делегация от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия – провинция Юннан. Цветан Симеонов, председател на БТПП, се срещна с участниците от Китай и сподели, че отношенията на БТПП с партньори от азиатската страна са изключителни интензивни и ползотворни. Той отбеляза, че с годините БТПП си сътрудничи с все повече организации от Китай, като за това спомага отличното партньорство с Посолството на КНР в София и с търговската секция. Симеонов информира делегатите, че БТПП може да окаже съдействие по време на целия процес за създаване на фирма, намиране на подходящи партньори, източници за финансиране, разрешаване на спорове между партньорите и др.

Лиу Куилин, председател на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия – провинция Юннан, благодари за срещата и изтъкна, че БТПП заема важно място в бизнес отношенията между България и Китай. Той представи основни данни за водещите сектори в югозападната китайска провинция, като акцентира върху селското стопанство. Юннан е водещ производител на кафе сорт „Арабика“ в Китай и на ядки макадамия в световен мащаб. Лиу Куилин сподели, че провинция Юннан се нарежда на първо място по отглеждането на свежи цветя в Азия, като подобно на България в региона се отглеждат рози. Акцент бе поставен на производството на био чай и добива на диви гъби благодарение на уникалните природни и климатични условия.

По време на срещата бяха представени и фирмите в делегацията – производители на зелен и черен био чай, чушки, чесън, сладко от цветя, зеленчуци, сушени месни продукти, тютюн и тютюневи изделия и др. Консултантска фирма също придружаваше делегацията и изрази готовност да съдейства на българските фирми, които желаят да навлязат на китайския пазар.

При интерес за сътрудничество с фирми от провинция Юннан, може да се свързвате на e-mail: m.markova@bcci.bg.

 


21.10.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад