Начало
Мероприятия:





Тема: Бизнес мисия в Япония @ Smart Energy Week Spring 2025

Дата: 17-02-2025

Организатор: EU Business Hub Japan and the Republic of Korea, БТПП

Анотация:

EU Business Hub @ Smart Energy Week Spring 2025

17 – 21 февруари 2025

 

Бизнес мисия в Япония

В рамките на програмата ЕС за малки и средни предприятия (МСП) за навлизане на пазарите в Япония и Южна Корея /EU Business Hub Japan and the Republic of Korea/ ще се подготвя бизнес мисия EU Business Hub @ Smart Energy Week Spring 2025. Тя ще позволи на 50 европейски МСП, включително стартиращи фирми в сектора на възобновяемата енергия, да посетят Япония и да дадат тласък на своя път към интернационализацията.

Участниците ще се присъединят към Седмицата на интелигентната енергия, която се провежда в Токио - Tokyo Big Sight (изложението през 2023 г. беше посетено от повече от 65 000 участници).

Тази бизнес мисия предоставя уникална възможност за европейските МСП да установят ценни контакти, да изложат своите решения в павилиона на ЕС, да изградят дълготрайни отношения с японски предприятия и да проучат заедно нови бизнес идеи.

Целева аудитория

  • Европейски МСП и стартиращи предприятия от сектор възобновяема енергия, включително технологии като:

Водород и горивни клетки.

Слънчевата енергия.

Презареждащи се батерии.

Интелигентни мрежи.

Вятърна енергия.

Биомаса.

Производство на топлинна енергия с нулеви емисии.

  • Японски бизнес оператори, по-специално купувачи, дистрибутори и партньори в научноизследователска и развойна дейност, в публичния и частния сектор и японски инвеститори.

Програма на бизнес мисията

Бизнес мисията в Токио ще продължи общо пет дни. Дневният ред на бизнес мисията е както следва:

Ден 1: Пристигане в Токио, посрещане

Ден 2: брифинг сесия, обучение, посещения в местни компании.

Ден 3: Участие в изложението @ Smart Energy Week, нетуъркинг и бизнес срещи

Ден 4: Участие в изложението @ Smart Energy Week, нетуъркинг и бизнес срещи.

Ден 5: Участие в изложението @ Smart Energy Week, нетуъркинг и бизнес срещи, закриваща сесия.

Услуги/ползи, които участниците в ЕС ще получат

В случай на избор, всеки представител на МСП от ЕС, който участва в програмата, има право да се възползва от:

• Бизнес срещи: предварително уговорени лични срещи с внимателно подбрани японски предприятия.

• Културна и езикова подкрепа.

• Финансова подкрепа за набор от допълнителни персонализирани услуги, съфинансирани от проекта (напр. устен превод, правни съвети, декорация на щандове) общо до €1000 се покриват от програмата.

• Хотелско настаняване (Grand Nikko Tokyo Daiba) за четири нощувки – общо до €1000 за настаняване се покриват от програмата.

  • Покриване на таксата за @ Smart Energy Week.

Ключови пазарни информации

Участието в EU Business Hub @ Smart Energy Week Spring 2025 представлява уникална възможност за европейските МСП и стартиращи фирми, защото:

Общите приходи на японския пазар на възобновяема енергия визлизат на 36,4 млрд. евро през 2022 г., с постоянен растеж от 7,1% в периода 2017 - 2022 г.

Японското правителство е поело няколко инициативи и разпоредби за насърчаване на използването на възобновяеми енергийни източници и минимизиране на въглеродните емисии от промишлени дейности. Очаква се водородът да играе централна роля в прехода на Япония към чиста енергия. Япония е сред първите страни, които стартират национална водородна стратегия, която има за цел да направи водорода конкурентен по отношение на разходите за природния газ.

Япония е представила новата си стратегия за екологичен растеж в съответствие с въглеродната неутралност през 2050 г., която идентифицира 14 сектора (включително слънчева/геотермална енергия, водород/гориво амоняк, офшорна вятърна енергия и т.н.) с висок потенциал за растеж към целите за 2050 г. Правителството разчита на амбициозно разширяване на възобновяемите енергийни източници и на внедряването на нови технологии, включително нисковъглероден водород, по-безопасни усъвършенствани ядрени реактори и рециклиране на въглерод за декарбонизиране на електроенергийния сектор.

Заявете интерес за участие в мисията тук: https://eubusinesshub.eu/en/missions-catalogue/eu-business-hub-smart-energy-week-spring-2025-0  преди 25 октомври 2024 г.

 

Критерии за допустимост на МСП: https://eubusinesshub.eu/en/eligibility-criteria

 

  • да съществуват от поне 5 години и да могат да предоставят финансови резултати за три от тях (за стартъпите времевите рамки са намалени на съответно на 3 и 2 години);
  • мажоритарният собственик на капитала да е лице от ЕС и централата на компанията да бъде в рамките на Общността;
  • предметът на дейност следва да бъде от приоритетните области и подсектори;
  • да могат да докажат опит в международното сътрудничество, както и ясна бизнес стратегия за навлизане на пазарите в Япония или Южна Корея и
  • да имат достатъчно оборотни средства и трудов ресурс, гарантиращи им успешното навлизане на целевия пазар.

 

При въпроси и нужда от допълнителна информация заинтересованите компании могат да се свържат с Българската търговско-промишлена палата, тел.: 02 8117 489, 02 8117 494, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

Информация
Програма
Регистрация