Начало
Мероприятия:





Тема: МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ "Юридически аспекти на дигитализацията на дейността на институционните арбитражи и на арбитражното производство"

Дата: 15-11-2024

Организатор: Арбитражен съд при БТПП

Анотация:

Юридически аспекти на дигитализацията на дейността на институционните арбитражи и на арбитражното производство

15 НОЕМВРИ 2024 Г.

      На 15.11.2024 г. в  Българска Търговско - промишлена палата, гр. София, ул. Искър №9, ет.1, зала А, ще се проведе международен форум на тема "Юридически аспекти на дигитализацията на дейността на институционните арбитражи и на арбитражното производство".  

      Целева аудитория:

     Конференция е повод за среща на адвокати, юристи и представители на различни обществени сфери, като се очаква темите да създадат и провокират интересни дискусии за решаване на въпроси, свързани с извършване на процесуални действия посредством електронни средства, използването на изкуствения интелект в арбитражното производство, както и предимствата, които тези съвременни форми на съдопроизводство и обмен на информация предоставят на участниците в арбитражния процес.

   Предвид международния си формат, участието във форума може да бъде присъствено или онлайн чрез платформа за видео конферентна връзка ZOOM, като на участниците ще бъде предоставена възможност за различни начини на представяне, дискутиране и споделяне на опит и експертиза.

    Линкът за видеоконферентна връзка, ще бъде изпратен своевременно на всички заинтересовани лица, които са заявили участието си дистанционно /онлайн/.

    Темите на конференцията са:

1. Правен режим на електронните доказателства в арбитражното производство, електронна идентификация на страните, електронно подписване и връчване, електронно арбитражно решение.

2. Извършване на процесуални действия, посредством електронни средства. Електронно дело.

3. Добри арбитражни практики във връзка с представянето на писмени доказателства в електронен формат.

4. Генерирани от изкуствен интелект доказателства, допустимост и предизвикателства.

5. Използване на изкуствен интелект при изготвяне на заключения на вещи лица и постановяване на арбитражно решение

 

Участието в конференцията е безплатно.

ВАЖЕН СРОК

08 Ноември 2024 г.– регистрация за  участие

Тук може да се запознаете с ПРОГРАМАТА на събитието

Информация
Програма
Регистрация