Този сайт използва бисквитки. Допълнителна информация. - Разбрано.
В София започна Фестивал на сладките и тестени изделия. Той се провежда в ЦУМ и на едно място са събрани 40 фирми, които представят на вкусове от различни точки на света, като им дават възможност да ги опитат преди да ги купят.
Паста с какао, бонбони от далечна Куба, мед, био- и вегански шоколади, както и кафе от Индонезия, Коста Рика, Танзания и Папуа Нова Гвинея. Това е част от разнообразието, което предлага второто издание на "София десерт фест".
Милен Моллов, организатор от Българската търговско-промишлена палата: "Тази година освен десерти ние сме сложили и доста напитки, биопродукти, които се търсят доста на пазара в момента."
Една от атракциите на "София десерт фест" е сладолед на топчета.
Мирослава Ангелова: "За неговата направа е елиминиран въздуха и другата му особеност е, че той се прави само от мляко. В този сладолед няма вода и няма въздух."
Посетителите бяха впечатлени и от швейцарски шоколади с нетрадиционни вкусове.
Виктория Томова: "Уникалните видове, това са биошоколад с 72% съдържание на какао с чили, люта чушка. Друг уникален вкус, който предлагаме."
На фестивала могат да се намерят и шоколади за вегани, които са без мляко, мазнини и глутен.
Ирена Георгиева: "Всичко е хубаво. Шоколадите са много хубави. Мисля, че е една добра инициатива."
Ирина Чавдарова: "Разни хора, разни идеали. На някои им харесва, аз лично не ги харесвам и не ги възприемам, но имам много познати, които харесват и обичат нестандартния вкус."
Гостите ще могат да участват и в томболи. Фестивалът продължава до неделя.