БИБЛИОТЕКА

дейност

период

изпълнител

2.1.

Информационно-консултантско обслужване.

  • Предоставяне на информация от всички сфери на икономика, търговия, право, финанси, международни организации, институции и т.н.

Предоставяне на актуална информация, справки за фирми (бизнес адреси) от и в страната и чужбина в отговор на запитвания (директно, писмено, по телефон, електронна поща, факс и др. на членове на БТПП (преки и асоциирани), на различни държавни органи, институции, бизнес сдружения, регионални ТПП и браншови организации, правителствени и неправителствени организации, търговско-промишлени палати, научни работници, учащи, юридически и физически лица и др.

ежедневно

Библиотека

2.2.

Организиране и актуализиране тематично на информацията от всички сфери на икономиката и търговията в България и света, разширяване кръга от теми.

ежедневно

Библиотека

2.3.

Осъществяване и контрол на годишния абонамент на БТПП. Проучване пазара за българска периодика с цел най-изгодни условия.

2-ро полугодие /
ежедневно

Библиотека

2.4.

Обработка на периодичния печат тематично, подаване информация на ръководство и направления на БТПП.

ежедневно

Библиотека

2.5.

Оформяне и попълване на търговски документи – сертификати за износ, бизнес покани, АТА карнети и др.

регулярно

Библиотека

2.6.

Кореспонденция в страната и чужбина – уведомителни, благодарствени и др. писма, E-mail за предоставени информационни материали, справочници, книги, CD-Rom и др.

регулярно

Библиотека

2.7.

Реклама и популяризиране на дейността  и печатни и електронни издания на БТПП - ”BCCI Bulgaria Trade Directory” - книжен и CD вариант, "ТОР 100", издания на АС, GS1 и др. дирекции и отдели

  • в страната и чужбина,
  • по линия на вътрешен и международен книгообмен (по поща, писмена кореспонденция, електронна поща, телефон, факс).
   

2.7.

Разширяване на кръга от предлаганите информационни услуги и брой потенциални потребители на бизнес информация чрез изучаване потребностите им с цел контакти с български и чуждестранни бизнес партньори.

Периодично (ежеседмично)

Библиотека

2.8.

Дейности, свързани с работата на останалите звена в БТПП по обслужване на външни клиенти ("ТР и членство", "Връзки с обществеността, ЕПИ, "МСМО", "ИАП" и др.):

  • изготвяне/попълване на външно-търговски документи - сертификати за произход, САПАРД, ФАР и др., бизнес-покани, писма до консулски отдел към посолства в страната и чужбина и т.н.,
  • участие в общопалатски мероприятия – проекти и др.

регулярно

Библиотека

2.9.

Търсене и разкриване на нови електронни източници и организация на информацията във всичките й форми, основно чрез Интернет.

постоянен

Библиотека

2.10.

Обогатяване на информационния фонд с книжни и електронни носители от страната и чужбина чрез кореспонденция, писма, факс, E-mail и т.н. по линия на вътрешен и международен книгообмен.

постоянен

Библиотека

2.11.

Въвеждане на наличните и новопостъпили заглавия - книжни, CD ROM, електронен вариант от цял свят (в Интернет-сайта на БТПП в програма www.bcci.bg/services/libr2 с достъп за външни и вътрешни потребители).

при постъпване във фонда - ежедневно

Библиотека

2.12.

Захранване на рубриките “World Events and Invitations” и “Fairs and Exhibitions” в Интернет-страницата на Палатата с актуална информация от цял свят за предстоящи събития - конгреси, конференции, семинари, симпозиуми, панаири,  изложения и т.н. в страната и чужбина.

постоянен

Библиотека

2.13.

Регулярно осведомяване на членовете на БТПП с електронна поща за наличната и новопостъпила информация в Библиотеката.

ежеседмично

Библиотека

2.14.

Маркетинг на книжния пазар. Закупуване на нови издания.

регулярно

Библиотека

2.15.

Разширяване на кръга от контакти със сродни външни институции, фирми, издателства, библиотечни и информационни центрове и др. Продължаване на полезната практика на сътрудничество с Университета по библиотекознание и информационни технологии, привличане на стажанти и външни сътрудници.

постоянен

Библиотека

2.16.

Работа с читатели в читалня.

постоянен

Библиотека

2.17.

Съхраняване, организация и поддържане на библиотечния фонд и офис техниката.

 постоянен Библиотека

2.18.

Инвентаризиране на новопостъпилите в Библиотеката издания.

регулярно

Библиотека

2.19.

Машинописни услуги.

при необходимост

Библиотека